Antena Căutare

Proiectul de buget al CE imparte Europa in doua: Tarile bogate cer economii masive

Statele membre ale Uniunii Europene au respins proiectul de buget al Comisiei Europene (CE) pentru perioada 2014-2020, iar cei mai mari contributori au cerut economii masive pentru a se tine cont de contextul austeritatii din Europa, informeaza AFP.

Proiectul, intocmit de Comisarul pentru Buget Janusz Lewandowski, prevedea un buget de 988 miliarde de euro, respectiv 1,03% din Produsul National Brut (PNB), pentru angajamente de 1.033 miliarde de euro, reprezentand 1,08% din PNB. Marii "contribuabili" ai bugetului UE, respectiv Germania, Marea Britanie, Franta, Finlanda, Suedia, Olanda, Austria, au denuntat insa suma propusa, apreciind-o drept, si au cerut reducerea acesteia cu 100 de miliarde de euro. Iar, mai mult, Germania si Marea Britanie au solicitat chiar plafonarea cheltuielilor pentru perioada 2013-2020, la 1% din PNB.

Propunere revizuita de buget a lui Janusz Lewandowski includea si impactul bugetar al aderarii Croatiei, in iulie 2013.

Culturile, afectate de seceta: Guvernul promite reducerea pretului apei pentru irigatii cu 50 lei/1.000 m3... Mafia retrocedarilor ilegale: ANRP sustine ca au fost platite 53 mil. euro intr-un dosar cu documente false...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x