Antena Căutare

Promisiunea reintregirii salariilor bugetarilor cu 8%, amanata cel putin doua luni

Cei 1.2 milioane de bugetari, care asteptau sa incaseze in iulie salariul aferent lunii iunie majorat cu 8%, si pensionarii, care ar fi trebuit sa primeasca inapoi o parte din contributiile la asigurarile de sanatate platite in plus, conform ordonantei de urgenta adoptate de Guvern, dupa negocierile din luna mai cu Fondul Monetar International, mai au de asteptat cel putin doua luni.

Florin Georgescu, ministrul Finantelor, a anuntat ca Guvernul va efectua la sfarsitul lunii iulie prima rectificare bugetara din acest an, ce va include fondurile pentru majorarea cu 8% a salariilor si rambursarea banilor catre pensionari. Prin urmare, daca reintregirea va fi operata de la 1 august, bugetarii si pensionarii vor incasa sumele respective abia in septembrie.

Pentru a doua transa de majorare a salariilor bugetarilor, prevazuta sa fie achitata in luna ianuarie a anului viitor, fondurile aferente vor fi incluse in bugetul de stat pe 2013.

Leul, rapus in lupta politica: Cursul a sarit de 4.5 lei/€ si de 3,6 lei/$... Pepenii de Dabuleni, pe cale de disparitie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x