Antena Căutare

Proprietarii pot fi amendati oricand pentru neasigurarea caselor

Motivul: Comunicatul MAI, de prelungire a termenului de la 15 ianuarie la 15 iulie privind politele obligatorii, nu a fost insotit de o modificare legislativa. Amenzile sunt cuprinse intre 100 si 500 de lei.

Autoritatile locale pot amenda, incepand cu 15 ianuarie 2011, in orice moment, proprietarii care nu si-au asi­gurat locuinta printr-o polita de asi­gurare obligatorie sau facultativa, desi Ministerul Administratiei si Internelor (MAI) a anuntat ca termenul-limita pana la care trebuie incheiata asigurarea, fara a plati penalitati, a fost decalat pana la data de 15 iulie 2011.

Romanii sunt nevoiti, incepand de la jumatatea anului trecut, sa incheie o asigurare obligatorie pentru locuinte. Aceasta costa 10 euro sau 20 de euro, in functie de tipul casei, si acopera trei riscuri - de cutremur, inundatii si alune­cari de teren - sumele asigurate fiind de 10.000 de euro, respectiv de 20.000 de euro.

Amenzile pentru neasigurarea locuintei sunt cuprinse intre 100 de lei si 500 de lei. Totodata, daca un proprie­tar are casa asigurata printr-o polita facultativa, pentru a nu fi amendat, trebuie ca asigurarea sa cuprinda cele trei riscuri enumerate mai sus.

MAI a transmis in luna decembrie a anului trecut o informare de presa prin care anunta ca termenul-limita pana la care trebuie incheiata polita obli­g­atorie a fost decalat de la 15 ianuarie la 15 iulie 2011. Acest comunicat nu are valoare juridica, pentru ca nu este sustinut de o modificare legislativa. De asemenea, foarte multi proprietari au inteles, in urma comunicatului MAI, care a aparut in presa, ca nu mai sunt obli­gati sa isi incheie o asigurare obligatorie, insa lucrurile nu stau chiar asa", a precizat directorul general al Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezas­trelor Naturale (PAID), Marius Bulugea.

Tot articolul, in Financiarul

Blanculescu: Preturile la combustibili nu pot fi schimbate intr-o sedinta de Guvern... Piata romaneasca de leasing s-a redus cu 14% in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x