Antena Căutare

PSD propune trei trepte de impozit pe venit de 15, 25 si 35% si reducerea CAS cu 3%

PSD propune renuntarea la cota unica si revenirea la impozitarea progresiva, cu trei trepte de impunere - 15%, 25% si 35%, in functie de veniturile realizate, a declarat marti presedintele Consiliului National al social-democratilor, Adrian Nastase (foto)

El a afirmat ca ultimii ani au dovedit ca solutia cotei unice "a fost un faliment, in final", iar o impozitare diferentiata ar crea un element de solidaritate sociala, "importanta in starea aceasta de nervozitate".

Fostul premier a precizat ca impozitarea progresiva trebuie insotita, in viziunea PSD, cu "deduceri fiscale consistente" pentru o serie de cheltuieli precum investitii, asigurari sau confort termic.

In plus, social-democratii propun reducerea contributiilor sociale cu 3%, atat pentru angajatori cat si pentru angajati, si introducerea unei cote unice de 15% pentru profit si dividende.

Sursa: hotnews.ro

Seful ANRE, Petre Lificiu, si-a angajat doi nepoti pe posturi de conducere... Florin Georgescu, prim-viceguvernator BNR: "Romania nu va intra in incapacitate de plata. Daca reformele vor fi dus...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x