Antena Căutare

Radu Berceanu: "Guvernul ar putea cere FMI discutarea cresterii deficitului convenit"

Guvernul ar putea solicita Fondului Monetar International discutarea cresterii deficitului convenit, invocand forta majora, ca urmare a inundatiilor care au afectat Romania, a transmis ministrul Transporturilor, Radu Berceanu

Documentele prin care este notificat boardul FMI au fost trimise din aceste zile, dar respectiva discutie ar putea avea loc intre 26 iulie si 4 august.

"Atunci vom avea toate documentele pregatite sa discutam o situatie de forta majora", a declarat Berceanu.

Ministrul spune ca atat dorinta Guvernului roman, cat si a Uniunii Europene si FMI este de a mentine un anume deficit bugetar pentru ca un asemenea deficit ar ajuta Romania.

"Pentru o situatie cu totul deosebita cred ca putem face o discutie, o negociere, sa gasim o solutie", a decarat ministrul.
Berceanu transmite ca, in cazul in care fata de actualul deficit de 6,8 la suta ar fi acceptata o crestere la 7 la suta, aceasta reprezinta aproape 250 de milioane de euro.

Berceanu spune ca, incepand de vineri, se va face o redistribuire de sume de la bugetul ministerului, prin urmare in zonele afectate se va oferi un sprijin financiar privind refacerea infrastructurii de drumuri nationale distruse sau avariate dupa inundatii.

Bani europeni pentru romani... Situatia macroeconomica a Romaniei, pe masa FMI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x