Antena Căutare

Radu Berceanu: Proiectul "Autostrada Transilvania" a fost si este o prostie

Democrat-liberalul Radu Berceanu, fost ministru al Transporturilor, a declarat marti ca lucrarile de constructie la Autostrada Transilvania nu reprezinta o prioritate pentru Romania, pentru ca proiectul in sine a fost si este “o prostie”, transmite Mediafax.

"Autostrada Transilvania nu e o prioritate. Pentru ca am vorbit cu Uniunea Europeana, noi, Romania, si am spus: "vrem Culoarul IV" si dupa aceea nu am fost seriosi sa ne tinem de Culoarul IV. De aceea nici nu ne sprijina UE si de altfel nimeni pentru Transilvania"


"Am facut acea bucata, pentru ca era inceputa 80 la suta si trebuia facuta, pentru ca era pacat sa aruncam pe geam toata munca aia si banii aia. Dar nu e o prioritate. In domeniul autostrazilor, autostrada Transilvania este prioritatea doi. Daca mergem pana la Cluj, ne omoara pe strazi", a continuat fostul ministru.

Constructorul Bechtel a trimis in somaj la inceputul anului, peste 800 de muncitori de la santierul Autostrazii Transilvania. Procedura de concediere colectiva a fost initiata de Bechtel la sfarsitul anului trecut.

Constructia autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov-Bors, a inceput in 2004. Lucrarile au fost intrerupte la jumatatea anului 2005, in momentul in care autoritatile au inceput reanalizarea contractelor incheiate de guvernarea precedenta. Din cauza opririi lucrarilor, termenul de finalizare a autostrazii, stabilit initial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

sursa: Antena3

foto:Intact Images

Leul se depreciaza fata de euro. Vezi cursul valutar!... China arunca in aer preturile la materii prime: cupru +35%, cauciuc +89%, platina +30%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x