Antena Căutare

RAFO, la un pas de obtinerea garantiilor de 330 mil. euro

Producatorul de software Um-Soft SRL, una dintre firmele actualului mi­nistru al Comunicatiilor, Valerian Vre­me, a avut un contract pentru furnizarea de aplicatii pentru unul dintre fostii actionari ai RAFO, insa ministrul sustine ca nu-si aduce aminte de acest contract si nici de altele asemanatoare pentru ca „nu se mai ocupa de firma”. Mai mult, ministrul declara senin ca nu stie de nicio intalnire dintre oficialii RAFO si autoritatile guvernamentale, desi a inter­mediat oficial cel putin o astfel de intal­nire in urma cu mai bine de un an. Surse din industria petroliera sustin ca RAFO este la finalul negocierilor pentru obti­nerea garantiilor guvernamentale in vederea unui credit de 330 de milioane de euro pentru sustinerea activitatii rafi­nariei.

Lobby-ul (sau sustinerea grupurilor de interese oculte potrivit definitiei prezi­dentiale) pentru sustinerea intere­selor unei entitati private in relatia cu statul nu este inca legiferat in Romania, insa nu este incriminabil, atat timp cat este facut la vedere, iar eventualele beneficii de pe urma acestuia sunt recunoscute si nu invaluite de mister si tacere.

Valerian Vreme, ministrul Comu­nicatiilor si deputat PDL de Bacau, nu reuseste sa-si aduca aminte cate contracte cu RAFO sau cu actuali sau fosti actionari ai acestei companii au avut firmele sale si nici cate intalniri a aranjat intre RAFO si autoritatile guver­namentale pentru ca rafinaria sa pri­measca garantii guver­na­mentale de 330 de milioane de euro.

Vreme, la prima interventie: „Nu stiu de nicio intalnire cu RAFO"

Intr-un prim raspuns, Vreme nu recunoaste ca ar avea vreo legatura contractuala cu RAFO Onesti, ba, mai mult, sustine ca nu stie ca aceia de la RAFO s-ar fi intalnit vreodata cu vreun membru al Cabinetului Boc!!!.

„Nu am avut si nu am nicio relatie contractuala cu rafinaria RAFO Onesti. Nu am participat la nicio intalnire oficiala sau neoficiala intre reprezentantii guver­nului si reprezen­tantii rafinariei RAFO Onesti si nu am nicio informatie despre existenta unor astfel de intalniri", afirma intr-un prim raspuns Vreme.

Tot articolul, in Financiarul

Au scazut incasarile la buget din impozitarea veniturilor salariale... Leul isi continua deprecierea in fata euro si a dolarului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x