Antena Căutare

RAPORT: România depăşeşte pragul de 250 de ”clădiri verzi”

Peste 250 de clădiri şi proiecte imobiliare din România au fost certificate ”verde” după una dintre schemele internaţionale de sustenabilitate, BREEAM, LEED, EDGE şi WELL, potrivit datelor transmise de BuildGreen, firmă de consultanţă în domeniul proiectării, dezvoltării şi certificării clădirilor sustenabile din România.

Numai în 2019 au fost certificate sustenabil în România peste 40 de clădiri de birouri, centre comerciale, spaţii de depozitate, proiecte rezidenţiale şi fabrici. Cea mai mare parte a acestora, aproximativ 75%, sunt amplasate în Bucureşti, urmat de către Cluj-Napoca, Timişoara şi Braşov.

”Implementarea normelor de dezvoltare sustenabilă a devenit deja o practică generalizată pe piaţa imobiliară din România. Deja avem clădiri de birouri cu sisteme sofisticate prin care se reduc consumurile de energie şi este crescut confortul ocupanţilor, clădiri proiectate pentru a obţine nivelurile maximale de certificare sustenabilă, o deschidere mai mare pentru certificări verzi din partea dezvoltatorilor de proiecte rezidenţiale şi prima fabrică certificată sustenabilă. Pe de altă parte, peste 95% din clădirile din sectorul public şi inaugurate anterior anului 2010 necesită renovări şi îmbunătăţiri, deci sunt în continuare multe de făcut”, afirmă Răzvan Nica, managing direct BuildGreen şi un pionier al sustenabilităţii în România.

BuildGreen a fost implicată în 2019 în certificarea a peste 20 de proiecte imobiliare, printre care Renault Bucharest Connected, The Bridge, Expo Business Park, Oregon Park, Isho Timişoara, Matei Millo, trei clădiri din cadrul Coresi Braşov, noua fabrică Arctic de la de la Ulmi sau proiectul rezidenţial Luxuria Domenii Residence.

2019 a adus primele certificări sustenabile BREEAM Outstanding, cele mai ridicat nivel pe plan global, obţinute de două magazine Lidl şi Penny Market, amplasate în Bucureşti şi Otopeni. De asemenea, proiectul de birouri Bucharest Business Garden, dezvoltat de către Vastint, a obţinut cel mai ridicat nivel de certificare pe schema americană LEED.

Sursa : news.ro

Euro scade spre 4,76 lei. Francul elveţian, cel mai mare nivel din ultimii 5 ani... Hidroelectrica selectează consultantul juridic pentru listarea la bursă: Suntem pregătiţi de competiţie pe pieţele europ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x