Antena Căutare

Răsturnare de situație privind BANII ROMÂNILOR: Nu se reduc lefurile în 2018?! ”Legea nu permite angajatorilor să scadă salariile după bunul plac!”

PACT îl acuză pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, că a mințit atunci când a afirmat că dacă un angajator privat dorește să reducă salariul unui angajat, poate să facă acest lucru.

PACT îl acuză pe ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, că a mințit atunci când a afirmat că dacă un angajator privat dorește să reducă salariul unui angajat, poate să facă acest lucru.

Potrivit unui comunicat al PACT remis vineri AGERPRES, ministrul Finanțelor a declarat la o televiziune că în urma recentelor decizii ale Guvernului, niciun salariu nu va scădea.

"Totodată, acesta a adăugat că 'dacă un angajator privat dorește să reducă salariul unui angajat, poate să o facă și astăzi'. PACT consideră că declarația domnului Ionuț Mișa reprezintă o minciună, întrucât scăderea salariilor angajaților după bunul plac al angajatorilor nu este permisă de lege", se arată în comunicatul PACT.

Potrivit lui Sebastian Burduja, președinte PACT, Codul muncii prevede că "nu se poate diminua salariul angajatului decât cu acordul angajatului".

"Tot aud că debitează iluștrii noștri 'lideri' ideea că 'angajatorii oricum pot scădea salariile angajaților'. Asta e o minciună și o prostie periculoasă și iresponsabilă. Codul muncii spune clar că nu se poate diminua salariul angajatului decât cu acordul angajatului. Singurele excepții sunt legate de abateri disciplinare grave sau restructurarea activității economice (doar temporar, prin reducerea programului de lucru)", a mai afirmat Burduja.

PACT este o platformă civică și politică de centru-dreapta, care încurajează implicarea cetățenilor din țară și din diaspora în deciziile comunităților lor și promovează libertatea economică, dezvoltarea regională și consolidarea democrației românești în NATO și UE, se mai arată în comunicat.

Noul Cod Fiscal obligă românii plecaţi la muncă în străinătate să plătească o TAXĂ LUNARĂ... Salariile angajaților în IT, vizate de noul Cod Fiscal: De la 1 ianuarie 2018, lefurile ar putea scădea considerabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x