Antena Căutare

Ratingul BRD, retrogradat de Moody's

Moody's a coborat cu o treapta ratingul BRD - Groupe Societe Generale la "Baa3", cu perspectiva negativa, ajustand calificativele de credit a cinci subsidiare ale Societe Generale din Europa Centrala si de Est dupa retrogradarea grupului francez, la sfarsitul saptamanii trecute, anunta Mediafax.

Saptamana trecuta ratingul bancii franceze a fost retrogradal de la "A1" la "A2", cu perspectiva stabila. Astfel, au fost afectate si cinci subsidiare din Cehia, Romania si Rusia, printre care si BRD.

Ratingul BRD a fost coborat de la "Baa2" la "Baa3", cu perspectiva negativa, in conditiile in care s-a inregistrat o deteriorare a conditiilor operationale din Romania si o crestere rapida a creditelor neperformante din portofoliul bancii.

Potrivit Mediafax, perspectiva negativa atribuita ratingului BRD reflecta posibilitatea ca presiunile asupra calitatii activelor, asupra profitabilitatii si capitalului, daca vor continua in ritm sustinut, ar putea slabi si mai accentuat profilul de credit al bancii.

Moody's avertizeaza totodata ca BRD are o oarecare expunere pe Hidroelectrica, intrata saptamana trecuta in insolventa, situatie care ar putea exercita presiuni suplimentare asupra bancii.

FOTO: EPA / Intact Images

Au scazut preturile locuintelor! Afla cat costa un apartament in principalele orase ale tarii!... Moody's a retrogradat rating-urile a 28 de banci spaniole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x