Antena Căutare

RCS & RDS isi rostogoleste datoriile

60% din actiunile companiei sunt gajate in favoarea bancilor.

Furnizorul de cablu tv, internet si telefonie mobila RCS & RDS, controlat de omul de afaceri Zoltan Teszari, a incheiat doua acorduri de finantare in valoare de 206 milioane de dolari si, respectiv, 125 milioane de euro.

Banii ar putea fi folositi de companie pentru refinantarea datoriilor totale de 175 milioane de dolari care ajung la scadenta in acest an. Agentia de evaluare Moody's a retrogradat recent ratingul companiei din cauza datoriilor din acest an, precum si celor de 375 milioane de euro care ajung la maturitate in 2012.

Iar bancile care au acordat banii sunt in esenta aceleasi care au acordat in 2007 creditul de 500 milioane de dolari contractat in 2007. Acesta era la acea vreme cel mai mare cre¬dit bancar luat de o firma privata romaneasca. Acesta fusese aranjat de ING si Citibank, dar au mai participat si alte trei banci: ABN Amro, actuala Royal Bank of Scotland, Bank Austria Creditanstalt (acum UniCredit) si Raiffeisen.

Operatorul roman de comunicatii a mai contractat anul trecut, in luna mai, un credit de 100 milioane de dolari tot de la ING. Pentru aceste imprumuturi operatorul de telefonie mobila a depus de-a lungul timpului garantii de rang doi pe 51% din actiunile RCS, precum si garantii de prim rang pe 2,4% din actiunile RCS plus gaj pe mai multe conturi ale companiei.

Tot articolul, in Jurnalul National

Tichie de margaritar pentru turismul romanesc!... Preturile au crescut in februarie cu 0,77%. Cea mai mare scumpire, la cartofi: +10,34%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x