Antena Căutare

Recensamantul valoreaza milioane de euro. Vezi pentru cine!

Pe langa personalul care va fi mobilizat pentru preluarea si prelucrarea datelor, trei firme vor castiga aproape 27 de milioane de lei pentru contracte de tiparire, promovare sau furnizare de echipamente si softuri.


Dintre societatile comerciale, cea mai mare suma a luat-o societatea Softwin SRL, detinuta de Florin Talpes si Roxana Talpes, care a obtinut 18,3 milioane de lei pentru doua contracte ,,luate" prin negociere directa.

Primul contract furnizat de Institutul National de Statistica este in valoare de 12,2 milioane de lei (cu TVA) pentru servicii de tiparire si distribuire a instrumentarului statistic, iar al doilea contract a fost in valoare de 6,1 milioane de lei (cu TVA) pentru ,,servicii de popularizare, inclusiv materiale auxiliare".

Anul trecut, societatea detinuta de familia Talpes a declarat pierdere de aproape 1,1 milioane de lei pe societatea Softwin la o cifra de afaceri de 25,5 milioane de lei.

In 1998, SOFTWIN a infiintat Asociatia Nationala a Intreprinderilor de Software (ANIS), organizatie nonprofit, care are ca scop declarat protejarea intereselor producatorilor romani de software. Firma s-a remarcat prin realizarea platformei la „Ghiseul virtual de plata", adjudecata pentru suma de 329.900,96 RON in luna decembrie a anului 2005. Cel mai puternic brand realizat de Softwin este BitDefender, cunoscut in peste 100 de tari.

Un alt contract a fost adjudecat de societatea Asseco See SRL care va furniza echipamente IT pentru procesarea datelor in valoare de 6,2 milioane de lei (cu TVA).

La licitatia organizata de INS s-a prezentat doar societatea Asseco See detinuta de compania poloneza Asseco South Eastern Europe SA.

Firma inregistrata in Romania a avut anul trecut o cifra de afaceri de 146 de milioane de lei si un profit de 11,5 milioane de lei. Compania a fost achizitionata in anul 2009 dupa ce a fost preluat pachetul integral al firmei Probass din Bucuresti.

Societatea a obtinut in acest an contracte cu Ministerul Transporturilor, Hidroelectrica, ANARC si BNR.

Furnizarea sistemului informatic integrat de procesare a datelor va fi asigurata de Digital Data Services, care a castigat licitatia de la INS, unde au fost prezente trei firme.

Valoarea contractului este de 2,4 milioane de lei, aproape jumatate din cifra de afaceri a companiei pentru anul 2010.

Financiarul


Cursul de referinta BNR a crescut usor, cu 0,16 bani, la 4,3246 lei/euro... Petrolul s-a scumpit, atat la Londra, cat si la New York...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x