Antena Căutare

Recolta de iarnă din sere. Solariile sunt pline de salată, ridichi, ceapă verde şi gulii proaspete

În toată ţara a îngheţat pământul, dar în sere este încă primăvară. Solariile sunt pline de salată, ridichi, ceapă verde şi gulii proaspete. Ca să-i convingă pe clienţi că legumele sunt româneşti, un producător din Constanţa le duce la piaţă cu tot cu pământ.

În toată ţara a îngheţat pământul, dar în sere este încă primăvară. Solariile sunt pline de salată, ridichi, ceapă verde şi gulii proaspete. Ca să-i convingă pe clienţi că legumele sunt româneşti, un producător din Constanţa le duce la piaţă cu tot cu pământ. Preţurile sunt duble în toiul iernii, dar şi cheltuielile agricultorilor sunt la fel de mari.

În serele din Dulceşti, la 40 de kilometri de Constanţa, totul este verde, chiar dacă afară pământul este îngheţat.

Pe lângă ceapă şi salată verde, Florin Moise a început să cultive şi gulii, excelente în curele de slăbire, dar şi pentru alte beneficii miraculoase. De exemplu, ajută la reglarea tensiunii şi pot scădea colesterolul.

În această perioadă, cheltuielile cu cele 5 sere pot ajunge la 2.000 de lei pe lună. Când temperatura scade sub cinci grade, sunt pornite aerotermele şi radiatoarele. Aşa că şi preţurile sunt mai mari.

Salată, ceapă şi usturoi verde sau spanac sunt trufandale de primăvară pe care le găsim şi acum în pieţe, pe tarabe, însă, ce-i drept, la un preţ dublu. Dacă primăvara salata verde este undeva la 1,5 lei, acum o găsim în piaţă la 3 lei.

Ceapa este vândută cu 2,5 lei legătura, ridichile cu 2 lei, iar guliile cu 3 lei bucata. Şi spanacul este mai scump decât în plin sezon: între 10 şi 15 lei kilogramul.

Ca să fie siguri că mai găsesc pe tarabe legume româneşti, unii clienţi dau comandă cu o zi înainte, pe Facebook.

Abia din luna martie, în piaţă vor ajunge şi roşii şi ardei româneşti, de seră. Din păcate, în magazine, legumele autohtone ocupă doar 10 la sută, în timp ce rafturile sunt pline de marfă de import.

Citește mai mult pe Observator.tv!

Guvernul a creat un nou tip de PENSII. Ce implică și cine poate beneficia de ele... 2019 va fi un an greu pentru românii care vor să-și facă un credit la bancă. Reguli noi și pentru "Prima Casă"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x