Antena Căutare

Rectificare bugetară 2018. Ce se întâmplă cu salariile și pensiile în septembrie

România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale, fără tratamente, avertizează Guvernul. În replică, preşedintele Iohannis spune că securitatea naţională este pusă în pericol de calculele Executivului. Blocajul a fost cauzat de disputele pe banii tăiaţi de la Servicii.

România riscă să rămână fără bani de salarii, iar bolnavii din spitale, fără tratamente, avertizează Guvernul. În replică, preşedintele Iohannis spune că securitatea naţională este pusă în pericol de calculele Executivului.

Blocajul a fost cauzat de disputele pe banii tăiaţi de la Servicii. În Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, deciziile se iau în unanimitate. Şeful statului, care este şi şeful CSAT, cere un alt plan pentru rectificarea bugetară. Guvernul se întâlneşte azi într-o nouă şedinţă, pentru a găsi soluţii.

În ceea ce priveste salariile, luna septembrie, in cazul amanarii rectificarii, practic, ramane neacoperita pentru o serie de entitati la nivel public.

Este scenariul şocant de pe masa Guvernului. Proiectul de rectificare bugetară nu a trecut de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Bugetele instituţiilor de securitate şi apărare au nevoie de avizul CSAT. În lipsa lui, şi bugetele ministerelor sunt blocate.

Veste URIAȘĂ! Românii scapă de statul la cozi! Cum se pot plăti taxele și impozitele... BNR Curs valutar 5 septembrie. Cât crește euro și cât costă dolarul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x