Antena Căutare

Rectificare bugetara, pentru plata somajului disponibilizatilor

Dupa o sedinta de opt ore, ministrul de Fi­nante a declarat ca Executivul a adoptat ordonanta in aceeasi forma discutata si sapta­ma­na trecuta. Sebastian Vladescu a aratat ca principalul scop al acestei rectificari a fost acoperirea deficitelor fondurilor de pensii si de somaj. Astfel ca bugetul asigurarilor sociale va fi suplimentat cu 3,8 miliarde de lei, iar bugetul asigurarilor pentru somaj va fi majorat la capitolul cheltuieli cu suma de 1,1 miliarde lei.

La nivel de ministere, Sanatatea primeste 2,9 miliarde de lei in plus, pentru acoperirea deficitului inregistrat la fondul asigurarilor de sanatate si plata unor datorii, iar Ministerul Muncii beneficiaza de un plus de 4,36 de mi­li­ar­de de lei.

Cei mai multi bani pierd mi­nis­te­rele Edu­catiei (-494,6 milioane lei) si MAI (-476,8 mi­li­oa­ne lei). De asemenea, de la Mi­nis­terul Trans­porturilor au fost reduse fon­duri de 121,7 milioane de lei, iar de la Ministerul Agri­cul­turii alte 142,5 milioane de lei.

In con­text, pre­mierul Emil Boc a insistat asupra fap­tu­lui ca guvernul nu renunta la proiectele de in­ves­titii si ca are planuri pen­tru finalizarea, pana in 2012, a mai multor lucrari de infrastructura.

Pentru intregul an se estimeaza o reducere in termeni reali a PIB de 1,9% si un deficit bu­ge­tar de 6,8%. PIB este estimat la 511 miliarde de lei, iar cursul de schimb utilizat la rectificare este de 4,24 lei pentru un euro.

Sursa: Financiarul

Imobiliare: Dezvoltatorii au scumpit cel mai ieftin cartier de blocuri din Bucuresti, Titan... Bancherii: Euro nu sare de 4,3 lei la finalul anului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x