Antena Căutare

RE/MAX: Volumul tranzacţiilor de închirieri s-a triplat în primul semestru

Reţeaua de francize imobiliare RE/MAX România a anunţat, marţi, că a înregistrat în primul semestru al anului curent o triplare a numărului de tranzacţii de închirieri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Reţeaua de francize imobiliare RE/MAX România a anunţat, marţi, că a înregistrat în primul semestru al anului curent o triplare a numărului de tranzacţii de închirieri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent.

Totodată, în acelaşi interval, birourile RE/MAX România au intermediat un volum dublu de tranzacţii faţă de primele şase luni ale anului trecut (S1 2018), cu o valoare cumulată a proprietăţilor tranzacţionate de circa 79 milioane de euro.

Potrivit reprezentanţilor companiei, aproximativ 40% din totalul tranzacţiilor încheiate în S1 2019 au fost reprezentate de închirieri, înregistrându-se o triplare pe acest segment, comparativ cu S1 2018. În aceeaşi perioadă a anului trecut s-au efectuat circa 16% închirieri versus 84% vânzări.

Din volumul total de proprietăţi tranzacţionate de birourile RE/MAX în această perioadă, 86% fac parte din segmentul rezidenţial, urmate de cele comerciale şi office (8,5%), terenuri (3,5%) şi proprietăţi industriale (2%).

Potrivit reprezentanţilor companiei, cele mai active centre regionale din perspectiva dezvoltărilor imobiliare rămân Bucureşti, Cluj, Sibiu, Braşov - respectiv oraşele de dimensiuni mari cu o creştere economică accelerată, astfel că topul oraşelor în care s-au încheiat cele mai numeroase tranzacţii rămâne la fel ca anul precedent.

Pe fondul rezultatelor înregistrate de companie până în prezent, precum şi a tendinţelor pieţei imobiliare, RE/MAX România mizează până la finele anului pe creşteri de circa 40% în toate direcţiile de dezvoltare, comparativ cu rezultatele raportate anul trecut.

Sursa : news.ro

Costul cu forţa de muncă a crescut în România, în al doilea trimestru, cu 12,46%... Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Eximbank preia Banca Românească...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x