Antena Căutare

Restaurantele structurilor turistice vor primi fonduri europene nerambursabile, de la 1 iulie

Restaurantele din cadrul structurilor turistice vor putea primi fonduri europene nerambursabile, din 1 iulie 2010, finantate prin proiecte aferente masurii 313 'Incurajarea activitatilor turistice' din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR), a anuntat Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).


Pana la data de 7 iunie 2010 investitiile pentru anumite restaurante faceau parte din aria de finantare a masurii 312 'Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi'.

Potrivit APDRP, aceasta modificare nu afecteaza proiectele depuse in sesiunile anterioare pentru masurile 312 si 313, existente in sistem la data intrarii in vigoare a Ordinului nr. 138, respectiv, luni, 7 iunie 2010, si a fost realizata pentru a putea efectua o evaluare obiectiva a acestor investitii mentionate si incadrate la masura 312.

Se elimina, astfel, codul 5610 - Restaurante din Clasificarea activitatilor din economia nationala (CAEN), din Anexa nr. 1 - 'Lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul Masurii 312' si se introduce in Anexa nr. 2 'Lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul Masurii 313'. In 'Lista codurilor CAEN aferente activitatilor care sunt eligibile la finantare in cadrul masurii 313', sectiunea I - 'Hoteluri si restaurante' se introduce o noua diviziune - si anume diviziunea 56 - 'Restaurante si alte activitati de servicii de alimentatie'.

Restaurantele eligibile (pentru care se va putea obtine finantare nerambursabila) in cadrul masurii 313 vor fi numai cele specializate (de tip familial/pensiune), cele cu specific (crama, cu specific local), gradinile de vara, clasificate conform Ordinului 1296/2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind clasificarea structurilor de primire turistice, cu modificarile si completarile ulterioare.

Aceasta reglementare se aplica incepand cu data de 7 iunie 2010, data intrarii in vigoare a Ordinului nr. 138 pentru modificarea si completarea Anexei nr. 1 la Schema de ajutor de minimis 'Sprijinirea activitatilor economice in vederea diversificarii economiei rurale si a cresterii calitatii vietii in spatiul rural', aprobata prin Ordinul ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale nr. 567/2008

Autostrada Soarelui: Zero kilometri in trei ani... Economiile Romaniei si Letoniei, singurele din Europa si Asia care vor scadea in 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x