Căutare Live

Retailerii britanici avertizează că fondurile de salvare oferite de guvern sunt insuficiente pentru a opri prăbuşirea multor afaceri

Retailerii britanici au avertizat guvernul că pachetul de măsuri de salvare care include ajutoare, granturi şi împrumuturi va fi insuficient pentru a opri ”prăbuşirea iminentă a multor afaceri”, transmite Reuters.

British Retail Consortium a afirmat într-o scrisoare adresată ministrului pentru Companii Mici Paul Scully şi ministrului de Finanţe Rishi Sunak că criza ”cu care se confruntă părţi din sectorul de retail...trebuie rezolvată rapid, înainte de luna iunie”.

Multe companii au marje reduse, au avut venituri mici sau deloc de câteva săptămâni şi se află într-un pericol iminent, potrivit scrisorii, care adaugă că chiar şi după ridicarea blocajului impus pentru a limita răspândirea noului coronavirus aceste companii vor avea nevoie de un timp considerabil pentru a-şi reveni.

Retailerii au mai afirmat că, în timp ce veniturile angajaţilor trimişi în şomaj tehnic sunt protejate de guvern, lipsa unor noi măsuri asupra costurilor proprietăţilor, companiile care îi angajează nu vor mai putea funcţiona.

Scrisoarea cere organizarea unei întâlniri de urgenţă cu Scully şi oficiali ai Departamentului pentru Afaceri, Energie şi Strategie Industrială, Ministerului Locuinţelor, Comunităţilor şi Autorităţi Locale şi ai Trezoreriei, pentru a conveni cum pot fi reduse la minimum daunele economice şi pierderile extinse ale locurilor de muncă.

Scrisoarea a mai fost semnată de Federaţia Britanică a Proprietăţilor şi de Revo, care reprezintă sectorul proprietăţilor pentru retail.

Sursa : news.ro

Şeful Trezoreriei SUA: Rata şomajului, deja aflată la un maxim record, se va înrăutăţi... Indicele ROBOR la 3 luni a scăzut luni la 2,46%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri