Antena Căutare

Reteaua de canalizare a raului Dambovita, modernizata cu 353 milioane de euro

Raurile care strabat Londra, Parisul sau Amsterdamul sunt adevarate atractii turistice. La noi, insa, canalul Dambovita este mai repede o groapa de gunoi si un loc de scaldat pentru oricine apuca. Nu pentru multa vreme, dau asigurari autoritatile. Modernizarea canalului a intrat in linie dreapta.

Peste 350 milioane de euro din fonduri europene vor fi folositi pentru lucrarile de consolidare a casetei raului Dambovita, reabilitarea retelei de canalizare si a principalelor canale colectoare, potrivit unui protocol tripartit incheiat intre municipalitate, ministerul Mediului si "Apele Romane". Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, si ministrul Mediului, Rovana Plumb, precum si reprezentanti ai Administratiei Nationale "Apele Romane" au semnat, joi, un protocol de colaborare prin care vor fi finantate lucrarile de imbunatatire a retelei de canalizare, de reabilitare a principalelor canale colectoare ale raului Dambovita, cu implicatii directe si pentru statia de epurare de la Glina.
"Lucrarile constau in consolidarea castei raului Dambovita, Lacul Morii si zona Tanganu. Trebuie sa va imaginati faptul ca raul Dambovita este exact ca un canal deschis in care nu mai are loc drenajul natural. Prin aceste lucrari hidrotehnice se rezolva drenajul aluviunilor prezente in acest rau", a declarat ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, dupa semnarea protocolului.

Minsitrul Mediului a precizat ca, astfel, canalul principal colector al raului Dambovita va functiona la capacitate maxima atunci cand in Bucuresti se inregistreaza caderi abundente de apa. Primarul Sorin Oprescu a precizat ca trebuie reparate zonele prin care apa se infiltreaza in caseta principala de sub raul Dambovita.

Ministrul Mediului si Padurilor a aratat ca pana la sfarsitul lunii septembrie 2012 cererea de finantare pentru prima transa va fi trimisa la Bruxelles, ministrul precizand ca este vorba de operatiuni juridice normale pentru un asemenea proiect.

Dosarul evaziunii de 40 mil. €/an: Saci cu bani, in casele clanului "Butoane"... Afaceri de criza: Evaziunea in insulele grecesti ajunge si la 100%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x