Antena Căutare

Reviriment pe piata cladirilor de birouri din nordul Capitalei

Dragos Dobrescu investeste in noul trend imobiliar: cladirile de birouri eco, cu vedere la lacuri sau la parcuri

In Bucuresti, nordul si-a adjudecat locul fruntas, cu peste un milion de metri patrati de birouri inchiriati. Desi perioada de criza a afectat piata imobiliara, zona a ramas la fel de atractiva pentru investitori dar si pentru companiile mari, care vor sedii in cladiri eco, cu tehnologii de top.

In conditiile in care companiile cauta sa-si reduca tot mai mult cheltuielile, preferand spatii de birouri in centrele de afaceri din nordul Bucurestiului in defavoarea vilelor de lux din centru, investitorii in imobiliare s-au reorientat. Astfel, au fost demarate proiectele pentru cladiri de birouri in zonele Piata Presei Libere, Piata Charles de Gaulle si Barbu Vacarescu.

Unul dintre aceste proiecte, realizat de firma Monolit in Piata Presei Libere, abordeaza intr-un mod ecologic spatiul, pastrand multa zona verde si respectand arhitectura deosebita a cladirii vecine, superba vila-muzeu Minovici. Daca mentionam panorama oferita de Parcul Herastrau si cate un loc de parcare pentru fiecare 40 de metri patrati construiti, cei care vor ocupa aceste birouri nu vor avea de ce sa se planga.

In acelasi spirit va fi si celalalt proiect al Monolit, cladirea de birouri din Barbu Vacarescu, o cadire “verde”, cu respectarea unor standarde foarte exigente in domeniu. Cladirea cu functiuni mixte va avea acces multiplu, dar in principal din bulevard, va oferi un grad de confort ridicat prin dotari, prin vederea superba la cele doua lacuri si prin invecinarea cu zona de agrement Pescariu si Parcul Verdi. Daca adaugam accesul rapid si facil, prin vecinatatea a doua statii de metrou si coridorul principal de trafic centru-nord, putem spune ca spatiul de birouri din Barbu Vacarescu nu va sta gol prea mult timp.

Dragos Dobrescu (Monolit), este unul dintre putinii dezvoltatori imobiliari care continua sa investeasca intr-o piata dificila, chiar critica in aceasta perioada, in care nimeni nu se mai incumeta. Ba chiar face acest lucru cu resurse private. “In continuare, nordul Bucurestiului ramane o zona atractiva pentru investitorii in imobiliare” a declarat acesta. “Daca si primaria Capitalei isi va da silinta sa finalizeze linia de metrou, va da un semnal pozitiv investitorilor si va alinia Bucurestiul cu celelalte capitale europene moderne si civilizate.”

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x