Antena Căutare

Risc de recesiune in UE! Adrian Vasilescu: Romania nu e pe marginea prapastiei

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu a declarat, in cadrul emisiunii "100 de minute" de la Antena 3, ca, in ciuda situatiei financiare globale, "Romania nu e pe marginea prapastiei".

Relansarea economica s-a oprit in Europa si exista riscul unei noi recesiuni, a declarat astazi, la Bruxelles, comisarul european pentru afaceri economice si monetare Olli Rehn.

"Relansarea economica s-a oprit in Europa si exista riscul unei noi recesiuni daca nu sunt luate actiunile necesare", a afirmat Rehn, adaugand ca este "ultimul apel la trezire".

Adrian Vasilescu ii asigura insa pe romani ca "Romania nu e pe marginea prapastiei. In primul rand, tarile care se zguduie au instabilitate financiara. Si totul a inceput in SUA, care are o datorie suverana enorma. Romania ar fi putut fi in prapastie, daca nu mai reuseam sa platim pensiile si salariile, ca in criza din 1933".

Prezent si el in emisiunea "100 de minute", economistul Ilie Serbanescu l-a contrazis pe Vasilescu, afirmand ca "suntem demult pe marginea prapastiei, din 2003. Nu avem economie, industria romaneasca nu exista si s-a creat consum fara acoperire".

Cresterea economica in Uniunea Europeana ar urma sa fie in 2012 de 0,5% din PIB, arata previziunile CE.

Foto: Intactimages

Gazprom negociaza prima achizitie in Romania. Vezi pe ce au pus ochii rusii!... Merkel ne lauda ca vrem sa trecem la euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x