Antena Căutare

Romania a coborat trei locuri in topul celor mai competitive tari din lume

Romania ocupa locul 67 in cadrul Raportul Competitivitatii Globale 2010-2011, dat publicitatii joi de catre Forumul Economic Mondial (WEF). Tara noastra a inregistrat o scadere de trei locuri, fata de pozitia 64 ocupata anul trecut.



In randul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, Romania se plaseaza pe locul 24, un scor mai slab obtinand doar Letonia (locul 70), Bulgaria (71) si Grecia (83).

In topul celor mai competitive state din lume, Elvetia si-a pastrat pozitia de lider mondial (cu un scor de 5,63 de puncte), in timp ce SUA au cazut de pe locul doi pe locul patru, fiind devansate de Suedia (locul doi) si Singapore (locul trei). Pe locurile urmatoare se situeaza Germania, Japonia, Finlanda, Olanda, Danemarca si Canada.

Forumul Economic Mondial a fost creat in ianuarie 1971, cand mai multi oameni de afaceri europeni s-au intalnit pentru prima oara sub patronajul Comisiei Europene. Reuniunea, denumita Forumul pentru Managementul European, a avut loc la Davos (Elvetia) si a fost prezidata de germanul Klaus Schwab, pe atunci profesor la Universitatea din Geneva.

Pana in 1976, Forumul pentru Managementul European s-a bazat pe un sistem de parteneriat incheiat cu mai multe firme, asa-numitele 1.000 de companii de prim rang din lume. In 1987, organizatia nonguvernamentala si-a schimbat numele in Forumul Economic Mondial.

Citeste si Jurnalul!

Foto: www.weforum.org

Leul continua sa se aprecieze in fata euro... Rata anuala a inflatiei a urcat in august la 7,5%-8,25%, varful din 2010...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x