Antena Căutare

Romania amana semnarea ACTA

Romania va amana ratificarea controversatului acord ACTA, de combatere a contrafacerii in sens larg, de la medicamente si piese auto la pirateria pe Internet, pana cand Curtea Europeana de Justitie (CEJ) se va pronunta pe acest subiect.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu a anuntat ca"a fost o decizie la nivelul Cabinetului, in urma unor discutii cu ministrii responsabili pe problema ACTA. S-a tinut cont de evolutiile internationale, unde sunt state care deja au suspendat acest acord, iar Comisia Europeana s-a adresat Curtii de Justitie pentru o evaluare a acordului. Tinand cont de toate aceste elemente, s-a stabilit ca ratificarea sa fie amanata pana cand vom avea un raspuns al Curtii de Justitie si abia apoi se va lua o decizie in acest sens in privinta acordului ACTA in ceea ce priveste Romania".

Comisia Europeana va apela la CEJ, cea mai inalta instanta europeana, pentru a determina daca Acordul comercial de combatere a contrafacerii (ACTA) incalca drepturi si libertati fundamentale ale omului.

Contestatarii ACTA sustin ca formularile vagi din tratat pot conduce la ingradirea unor drepturi si libertati, precum libertatea de expresie, dreptul la viata privata sau libera circulatie a ideilor.

Foto: Intactimages

Ministerul Justitiei continua evaluarea contractelor "cu baietii destepti"... Mutarea low-cost-urilor, de pe Baneasa pe Otopeni, scumpeste biletele. Vezi cu cat!...
Zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 4 iunie 2023. Acești trei nativi se...
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023. Berbecii trebuie să fie atenți la bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 iunie 2023 spune că Berbecii trebuie să fie atenți pe plan financiar...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x