Antena Căutare

Romania ar putea imprumuta 8 miliarde de euro prin noul acord cu FMI

Suma luata in calcul pentru noul acord cu FMI este de 5 sau 6 miliarde de euro, dar valoarea ar putea creste pana la 8 miliarde, in functie de nevoia de finantare. Potrivit unor surse guvernamentale, suma va fi pusa la dispozitia Romaniei sub forma unui acord de tip preventiv si va fi accesata doar in caz de urgenta.

Statul va plati, insa, institutiei financiare un comision de angajament de 0,3 % pe an indiferent daca banii vor fi sau nu folositi.

Seful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat la sfarsitul lunii noiembrie ca nu a fost stabilita valoarea viitorului acord, dar Fondul va pune la dispozitia Romaniei resurse financiare suficiente pentru a contracara eventualele probleme care ar putea aparea in urmatorii ani.

Separatoare de trafic, giratorii si treceri de pietoni de 90 mil. €, pentru cresterea sigurantei pe DN 1... Leul a suferit o noua depreciere in raport cu euro...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x