Antena Căutare

Romania: Cea mai ridicata rata a inflatiei din UE, in luna iunie!

Romania a avut in iunie cea mai ridicata rata a inflatiei din Uniunea Europeana. Asta in conditiile in care preturile de consum au scazut cu 0,3% fata de mai.

Inflatia anuala din Romania a fost de aproape trei ori mai abrupta fata de media comunitara, potrivit Eurostat. In Uniune, rata inflatiei a fost de 3,1%, iar in zona euro de 2,7 procente.

Cea mai mare inflatie din iunie a fost la noi in tara. Desi s-a redus cu aproape jumatate de punct procentual, nivelul de 8% ne-a asigurat varful clasamentului.

Am fost urmati de Estonia si Grecia, si ele cu o inflatie peste media europeana. Preturile de consum s-au majorat cu aproape 5% in cele doua tari.

La polul opus, cele mai reduse rate ale inflatiei au fost inregistrate in Suedia, Slovenia si Cehia. Cele trei state au reusit sa tina scumpirile in frau si au avut rate mai mici de doua procente.

Sursa: Antena3

Strategie: Catalin Chelu isi vinde actiunile la SIF-uri pentru a intra pe firme mai mici unde poate obtine controlul... Leul se apreciaza fata de euro, dar pierde teren in fata dolarului. Vezi cursul BNR!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x