Antena Căutare

Romania, "impartita" de operatorii de telefonie mobila. Vezi statisticile!

Potrivit sondajului Gallup Romania, efectutat la cererea Autoritatii de Reglementare in Comunicatii, Orange este lider in Nord-est, Nord-vest, Vest, Sud-vest si Centru, iar Vodafone in Bucuresti, Sud si Sud-est. Cosmote nu ocupa pozitia de lider in nicio regiune, dar inregistreaza rate foarte bune de penetrare in Bucuresti, Sud-vest, Sud si Sud-est.



Orange este lider pe piata serviciilor de telefonie mobila, jumatate din utilizatori folosind cel putin o cartela SIM de la acest operator. 35% utilizeaza servicii de telefonie mobila de la Vodafone, 25% de la Cosmote, 9% de la RDS si 1% de la Zapp.

Daca analizam furnizorii in functie de tipul de serviciu, 26% din utilizatorii serviciilor de telefonie mobila folosesc un abonament de la Orange, 27% o cartela de la Orange, 22% un abonament de la Vodafone, 16% au cartela de la Vodafone, 15% au cartela de la Cosmote, 12% au abonament de la Cosmote, iar 9% au abonament de la RCS&RDS.

Cota de piata a furnizorilor de servicii de telefonie mobila ne arata aceeasi ierarhie ca in cazul ratelor de utilizare: Orange detine 44% din SIM-urile active de pe piata, Vodafone 29%, Cosmote 20% si RCS&RDS 6%. Diferenta intre primii doi operatori este mai mica pe piata abonamentelor (Orange - 39%, Vodafone - 31%), in timp ce pe piata cartelelor preplatite Orange este lider detasat (49%) iar Cosmote a ajuns aproape la acelasi nivel cu Vodafone (25% vs. 26%)

Vodafone lider in zona persoane juridice

Vodafone este lider pe piata serviciilor de telefonie mobila pentru companii - 61% din firmele si institutiile in care se utilizeaza astfel de servicii au ca furnizor Vodafone, 46% folosesc telefonia mobila de la Orange, 12% de la Cosmote, 5% de la RCS&RDS, 3% de la Zapp. 76% din companiile si institutiile in care se utilizeaza servicii de telefonie mobila folosesc serviciile unui singur furnizor, 21% au doi furnizori si 3% au trei sau mai multi furnizori.

Calculand cotele de piata ale principalilor furnizori pe baza numarului de SIM-uri utilizate in companii si institutii, rezulta ca Vodafone are 52% din piata, Orange 38%, Cosmote 6% iar RCS&RDS si Zapp cate 2%.

Studiul Gallup a fost realizat in perioada martie - aprilie 2010, pe un esantion de peste 5000 de persoane si 2000 de companii.



sursa: Jurnalul.ro

foto: Hepta.ro


Pretul gazelor s-ar putea majora cu 5%-9%, de la 1 aprilie... Cei mai bogati 10 oameni din media au o avere insumata de 106,9 mld. $...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x