Antena Căutare

România, în prag de recesiune. Avertismentul lansat de specialiști: ”Situaţia este de criză! Comenzile au scăzut drastic

Industria românească este pe marginea prăpastiei şi toate semnalele indică o recesiune, avertizează specialiştii! Producătorii se plâng că exporturile au scăzut dramatic. Confirmări vin şi din partea Băncii Naţionale. Guvernatorul Mugur Isărescu recunoaşte că ţara noastră s-ar afla în pragul unei recesiuni. 

Industria românească este pe marginea prăpastiei şi toate semnalele indică o recesiune, avertizează specialiştii! Producătorii se plâng că exporturile au scăzut dramatic. Confirmări vin şi din partea Băncii Naţionale. Guvernatorul Mugur Isărescu recunoaşte că ţara noastră s-ar afla în pragul unei recesiuni.

Exporturi slabe, costuri de producţie tot mai mari şi o lipsă acută de angajaţi. Sunt factorii care au influenţat industria prelucrătoare şi pe cea a serviciilor în ultima vreme. Sub influenţa economiei globale, în care Germania dă primele semne de recesiune, Marea Britanie se pregăteşte de Brexit, iar Statele Unite ale Americii poartă un război al taxelor cu China, România resimte primele efecte.

Numărătarea inversă spre recesiune a început şi a început de ceva timp. În acest moment, industria îţi dă semne de oboseală, consumul îţi dă semne de oboseală, exportul net dă semne de oboseală, ceea ce înseamnă că avem semnele unei contracţii generale a economiei, care asta reprezintă în esenţă: recesiunea.

Războiul comercial şi încetinirea economiei mondiale afectează, în momentul de faţă, şi România, avertizează specialiştii. Pe de altă parte, producătorii din industria textilă se plâng că au cu 25% mai puţine comenzi la export şi asta pentru că ţări precum Franţa sau Spania se orientează către piese mai ieftine.

Şi nu sunt singurii. Producătorii de piese auto spun că partenerii cu care colaborează şi de 20 de ani din Franţa, Germania sau Italia întârzie cu plăţile şi au tăiat din comenzi.

” Încearcă prin orice mijloc să reducă plăţile cuvenite, pentru a putea supravieţui ei. Ce spun e foarte serios şi nu glumesc. Situaţia este de criză, nici măcar nu putem spune de recesiune. Comenzile au scăzut dramatic, preţurile sunt, bineînţeles, sub presiune.”, a declarat Constantin Savu, producător de piese auto.

Este imposibil ca aceste relaţii comerciale tensionate să nu se resfrângă şi asupra economiei româneşti, de exemplu Germania, cu care avem cele mai mari legături economice, probabil că va intra în recesiune tehnică, fapt ce va afecta şi comenzile şi situaţia unor companii romîneşti care trebuie să livreze produse.

De la Banca Naţională situaţia nu pare atât de gravă, dar guvernatorul nu exclude o posibilă recesiune.

”Până acum, nu avem date care să ne spună că industria românească este în recensiune, scădere, slăbire.”, declară Mugur Isărescu, guvernatorul BNR.

Ministrul Muncii a transmis că cel puţin in aparatul de stat nu vor fi probleme cu plata pensiilor si a salariilor in perioada urmatoare. Recunoste, insa, ca Guvernul ar fi trebuit sa colecteze mai multi bani la buget din taxe si impozite

Ajutoare de încălzire acordate de Primărie, în sezonul rece 2019-2020. Condiții noi pentru fiecare familie... Livada de nuci, o fabrică de bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x