Antena Căutare

Romania mai are resurse de gaze pentru 30 de ani!

Resursele de gaze ale Romaniei vor ajunge pentru o perioada de 20-30 de ani, adica dublu fata de cat se vehiculeaza, respectiv 11-15 ani, a declarat Marcel Piteiu, directorul general al Societatii Nationale de Gaze Naturale – Romgaz. In plus, la acestea se vor adauga si cantitatile care vor fi importate prin proiectele internationale mari, la care participa Romgaz si Transgaz.



Potrivit acestor informatii, care il citeaza ca sursa pe presedintele ANRM, cele mai noi estimari arata ca rezervele dovedite de gaze naturale ale Romaniei ar putea fi epuizate in 10-11 ani, iar cele de titei in 14 ani.

Problema rezervelor de gaze in prezent si in perspectiva este una dintre temele dezbatute la primul Congres International al Gazelor din Romania IE ROM-GAS 2011, care se desfasoara la Medias, si la care participa numerosi specialisti din industria de gaze naturale din tara si strainatate.

Congresul de la Medias se desfasoara pe doua sectiuni, 'Gazele naturale si impactul lor pe piata internationala' si 'Securitatea furnizarii gazului european'.

Sursa: Jurnalul National

Se implinesc 3 ani de la declansarea crizei economice mondiale... Romania redevine granar. Vezi cat e productia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x