Antena Căutare

Romania nu mai primeste fonduri europene pana la toamna

Romania nu mai poate trimite deconturi la Comisia Europeana pentru proiectele derulate din fonduri europene pana la toamna. Sunt vizate transporturile, mediul si dezvoltarea regionala. Daca nereguile nu vor fi rezolvate, oficialii de la Bruxelles pot intrerupe si chiar suspenda unele programe. In pericol este, in primul rand, cel pentru dezvoltarea resurselor umane.  

"Deocamdata, intelegerea cu comisia europeana este ca din 1 iulie sa nu mai transmitem cereri de rambursare catre Comisia Europeana", a declarat Leonard Orban, ministrul Afacerilor Europene.

Asta inseamna ca pana in septembrie, cel mai probabil, Romania nu mai poate face deconturi catre Bruxelles pentru proiectele finantate din fondurile europene. Este vorba de marile programe pentru transporturi, dezvoltare regionala, mediu si cresterea competitivitatii economice a caror valoare depaseste 15 miliarde de euro. Si asta pentru ca, in perioada 5-17 iulie, oficialii Comisiei Europene vor veni la Bucuresti pentru a verifica daca autoritatile romane au pus la punct neregulile constate. Raspunsul il vom primi abia in toamna.

"Chiar daca suntem in al 12-lea ceas sa facem tot ce puteam pentru a nu avea fonduri europene dezalocate. In caz contrar, tara noastra risca intreruperea si chiar suspendarea programelor unde sunt in continuare probleme mari", a declarat prim-ministrul Victor Ponta.

Neregulile vizeaza in principal licitatiile derulate de autoritatile locale. Mari probleme sunt la Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane in valoare de 3,6 miliarde de euro. Potrivit unor informatii, cel mai probabil acest program va fi suspendat de Comisia Europeana in urma neregulilor descoperite la majoritatea proiectelor evaluate.

FOTO: Intact Images

Monovolumul Lodgy "explodeaza" vanzarile Dacia in Franta... Leul, victima "razboiului" politic: Cursul lei/€, la un nou maxim istoric!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x