Antena Căutare

Romania, pe ultimele locuri in clasamentele Bancii Mondiale

Economistul-sef al Biroului de la Bucuresti al Bancii Mondiale, Catalin Pauna, estimeaza ca majorarea TVA cu cinci puncte procentuale nu va determina cresteri ingrijoratoare ale preturilor de consum pe termen lung. In opinia sa, Romania ramane o destinatie atractiva pentru investitorii care vor sa-si stabileasca pe plan local o capacitate de productie si urmaresc mai degraba randamente pe termen mai lung decat scurt.


Nu vom avea o marire a inflatiei din cauza cresterii TVA, dar, dupa cateva luni, nivelul acesteia va scadea

Costul finantarii este esential

Potrivit economistului-sef al BM Roma­nia, costul finantarii este un factor esential in procesul contractarii de im­pru­muturi pentru acoperirea nevoilor bugetare, iar pentru tara noastra ar fi recomandabila in prezent o finantare multilaterala, de la institutii financiare internationale.
Catalin Pauna a aratat ca ingrijorarile institutiei sunt legate in principal de modul in care vor fi realizate ajustarile fiscale, in contextul in care pietele trebuie convinse ca guvernul continua programul de reducere a deficitului bugetar.

Tot articolul, in Financiarul

BERD / Economia romaneasca: contractie cu 3% in 2010, stagnare in 2011... Pentru fiecare salariu brut de 1.000 de lei statul incaseaza 573,6 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x