Romania, plina de perspective, dar inselata de realitate

Perspectivele economice ale Romaniei pe termen de sase luni s-au mentinut in august pe primul loc in Europa Centrala si de Est (ECE), in contextul inrautatirii mai reduse a asteptarilor fata de majoritatea statelor din regiune, potrivit unui sondaj al institului ZEW.
Bursa: stagnare in teorie, dezastru in practica

Asteptarile pentru Bursa de la Bucuresti aproape au stagnat in august, indicatorul referitor la evolutia indicelui BET, care include cele mai lichide zece actiuni de pe bursa, consemnand o scadere de numai 0,2 puncte, la 17,9 puncte. Bursa din Romania a coborat insa puternic si se afla abia pe locul 7 din 10, fata de restul burselor din regiune, care au inregistrat imbunatatiri semnificative ale perceptiei.

Indicele care masoara asteptarile pentru evolutia leului a scazut cu 8,6 puncte, la 17,9 puncte. Singurele monede pentru care indicele a scazut sunt leul, zlotul polonez si kuna croata.

La sondajul efectuat in intervalul 4-18 iulie au participat 70 de analisti. Sondajul include, in regiunea Europei Centrale si de Est, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia si Turcia.

sursa: Jurnalul

Ultimele știri