Antena Căutare

Romania se pregateste de un nou imprumut de la Banca Mondiala

Premierul Emil Boc a discutat cu vicepresedintele Bancii Mondiale, Philippe Le Hourerou, despre un nou acord. Deocamdata nu se cunoaste suma pe care tara noastra o va incasa in urma acestui imprumut.

Se pare ca banii vor fi folositi de catre ministere, in special de acelea unde exista cele mai mari probleme in privinta absorbtiei fondurilor europene. Printre aceste ministere se numara cel al Agriculturii, cel al Finantelor, al Educatiei si cel al Transporturilor.

In prezent, Romania are un acord de finantare externa cu FMI, Uniunea Europeana si alte institutii financiare internationale, in suma totala de aproximativ 20 miliarde euro.

Board-ul FMI a aprobat, vineri, a sasea evaluare a acordului cu Romania si scrisoarea suplimentara, astfel ca institutia a acordat cea de-a saptea transa din imprumut.

Comisia Europeana a virat pana acum trei transe in valoare de 3,65 miliarde euro, dintr-un total de 5 miliarde euro, iar la jumatatea lunii va aproba urmatoarea plata, in suma de 1,2 miliarde euro.

O noua misiune FMI - CE va veni la Bucuresti pe data de 25 ianuarie pentru a evalua indeplinirea obiectivelor stabilite pentru ultimul trimestru din 2010 si discutii privind un nou acord, de tip preventiv.

Ultima evaluare a acordului va avea loc in perioada aprilie-mai, cand vor fi analizate criteriile agreate pentru primul trimestru si vor fi definitivati parametrii finali ai noului aranjament.

Sursa: Antena3

Leul isi reia aprecierea in fata euro... INS: Castigul salarial mediu net a crescut cu 37 de lei in noiembrie 2010, la 1.377 lei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x