Antena Căutare

Romania turistica, promovata pe Google si Yahoo cu 200.000 €

Dupa ce si-a incercat norocul pe CNN si Eurosport, unde au fost derulate cele mai costisitoare campanii de promovare de pana acum, oferta turistica a Romaniei va fi popularizata, in 2010, pe Google si Yahoo. Bugetul de promovare online pe cele doua portaluri este de 200.000 de euro. Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) va finanta si in acest an emisiuni de promovare a turismului intern, pentru care este prevazut un buget de 100.000 de euro.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) are pentru acest an un buget de promovare turistica de 21 de milioane de lei (aproximativ cinci milioane de euro la cursul de 4,2 lei/euro).

Din aceasta suma, 1.390.000 de euro vor fi cheltuiti pentru „Turist in Romania", campanie destinata promovarii interne a unor destinatii. Este vorba, potrivit MDRT, de contracte de publi¬citate media pe piata interna, creatie spot publicitar, campanii de promovare outdoor pe piata interna.

Anul trecut, ministerul condus de Elena Udrea a organizat doua licitatii pentru difuzarea campaniei „Turist in Romania" pe posturile de televiziune, prima dintre ele fiind anulata dupa ce televiziunile au refuzat sa transmita clipurile, pe motiv ca preturile prezentate de castigatorul licitatiei, respectiv Best Advertising&Consult SRL si SC Optimedia SRL, erau mult sub nivelul pietei.

A doua licitatie a fost demarata pe 17 octombrie 2009, in valoare de 1,446 milioane de lei, fara TVA, figurand pe site-ul e-licitatie.ro ca fiind inca in desfasurare.

Corealizator la TV

O alta initiativa controversata, in 2009, a fostului Minister al Turismului, cea de finantare a unei emisiuni televizate de sustinere a industriei „ospitalitatii autohtone", va continua si in acest an.

Pentru 2010, potrivit MDRT, in bugetul institutiei pentru „realizarea de emisiuni de turism cu impact in cresterea circulatiei turistice in Romania este prevazuta suma de 100.000 de euro". Ministerul precizeaza ca aceasta suma este prevazuta in Programul anual al achizitiilor publice al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru anul 2010, iar in acest moment nicio procedura de achizitie pentru aceste servicii nu este demarata.

Tot articolul, in Financiarul

Adrian Vasilescu: S-a stiut de cativa ani ca trebuie sa se taie din pensii si salarii... FMI recomanda Spaniei reforme "urgente" pentru piata muncii si sectorul bancar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x