Antena Căutare

Romania vrea un nou acord cu Fondul Monetar International din 2013

Presedintele Traian Basescu si premierul Victor Ponta au cazut de acord pentru prima data in privinta ajutorului de la FMI. Pana atunci, seful Executivului a anuntat ca pensiile ar putea creste de anul viitor cu 5 procente

Daca anul viitor se respecta legea, pensiile vor creste cu cel putin 5 la suta. Asta inseamna ca punctul de pensie se va majora de la 732 la aproape 760 de lei. La aceasta suma se vor adauga si 50 de procente din cresterea reala a salariului mediu brut.

Pe cifre se vor uita si expertii FMI. De altfel, Guvernul vrea sa semneze o noua intelegere cu Fondul din 2013, atunci cand actualul acord va expira.

Noul acord va ajuta Romania, spun autoritatile, sa treaca de doi ani dificili. In 2013 si 2014, Guvernul va avea de plata 13 miliarde de euro. Este vorba despre transele catre FMI si imprumuturile luate de la banci. In plus, se anunta vremuri grele in toata Europa.

Astfel, Comisia Europeana prognozeaza, pentru tara noastra, o crestere economica de 2,2% anul viitor, in scadere de la aproape 3% cat estima in primavara. Situatia va fi extrem de dificila in 2013 pentru Grecia, Italia, Spania, Portugalia si Slovenia, care se vor confrunta cu o scadere a economiei.

CAT VA CRESTE ECONOMIA IN 2013

Romania: + 2,2%

Letonia: + 3,6%

Estonia: + 3,1%

Grecia: - 4,2%

Italia: - 0,5%

Spania:- 1,4%

Slovenia: - 1,6%

Sursa: Comisia Europeana

Care sunt capcanele in cazul unei refinantari... Bancnotele euro vor fi modificate incepand de anul viitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x