Antena Căutare

Romanii au economisit cinci miliarde de euro in plina criza

Romanii au economisit cinci miliarde de euro in plina criza. Datele apar in rapoartele bancilor catre BNR din ultimii doi ani. Bancherii cred ca romanii fac mai multe economii pentru ca si-au restrans cheltuielile.


In lunile septembrie si octombrie, valoarea economiilor a stagnat, motiv pentru care bancherii s-au gandit ca exista posibilitatea ca ele sa inceapa sa scada. Nu s-a intamplat insa asa. In noiembrie, sumele totale depuse de romani la banci au crescut cu aproape un miliard de lei.

Cea mai mare parte a economiilor populatiei, 61% din total, se afla in depozite in lei. Preferinta pentru economisirea in lei este determinata de dobanzile mai mari care sunt platite de banci la acestea in comparatie cu cele la sumele in valuta.

Soldul creditelor contractate de populatie a crescut usor in noriembrie, cu 0,6 miliarde de lei, depasind 101 miliarde de lei. In cazul imprumuturilor, populatia continua sa le prefere pe cele in valuta, care sunt mai ieftine decat cele in lei.

Estonia este a 17-a tara care trece la moneda euro... Angela Merkel: "Germania a iesit mai puternica din criza economica mondiala"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x