Antena Căutare

Romanii au platit taxe si impozite de 31 miliarde de dolari in 2010. Vezi distributia pe judete!

Anul 2010 a adus in vistieriile statului mai multe zeci de miliarde de dolari din impozite si taxe. Economia subreda din mai multe zone ale tarii face ca sumele trimise catre buget sa se intoarca in proportie de 90% catre judetul din care au venit.



Aproape un sfert din acesti bani s-au intors insa acolo de unde au venit. Nu mai putin de 8,2 miliarde de euro au fost returnate Consiliilor Judetene, o buna parte si sub forma de subventii.

Judetul Vaslui este cel in care au venit cei mai multi bani, proportional cu contributia sa. Din 155 de milioane de euro incasate de stat in 2010, 139 de milioane de euro au fost primite inapoi de autoritatile locale.

Bani multi au sosit si in Botosani, Olt, Mehedinti si Teleorman, judete despre care autoritatile locale spun ca nu ar avea cum sa supravietuiasca fara sprijinul statului.

De partea cealalta, Capitala este zona care a depins procentual cel mai putin de banii proveniti din impozitele colectate de stat in 2010. Desi a contribuit la buget cu 5,47 de miliarde de euro, in Bucuresti s-a intors doar un sfert din suma, adica 1,45 miliarde de euro.

Aceeasi situatia exista si in judetele Timis, Cluj si Ilfov.

Citeste si Antena3

Foto:Intact Images

Leul se apreciaza usor in raport cu euro si dolarul. Vezi cursul BNR!... UPDATE! Cresterea salariilor bugetarilor naste haos: FMI - Da, PDL - Ba...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x