Antena Căutare

Romanii cumpara anual bauturi alcoolice si mancaruri de lux in valoare de 25 milioane de euro

Chiar si in vreme de criza, romanii adora bauturile si mancarurile scumpe. Cererea tot mai mare pentru astfel de produse dovedeste acest lucru. Importatorii au afaceri in crestere si clienti constanti.


In Romania se vand anual bauturi alcoolice de lux de 25 de milioane de euro si delicatese de sapte milioane de euro. 100 de grame de jambon costa aproximativ 100 de lei, de 500 de ori mai scump decat salamul taranesc. Pateul de gasca costa de la 115 pana la 300 de lei borcanul de o suta de grame. Sampania se vinde la Bucuresti cu pana la 3.000 de lei, iar vinul costa intre 35 si o mie de lei. Cea mai scumpa bautura este armagnacul. Un fel de coniac de lux. Costa si sapte mii de lei sticla.

Armagnacul se bea cu ciocolata. Cele mai rafinate produse frantuzesti au ajuns si la Bucuresti.

Platesc insa mai mult cu 20 de procente decat francezii, de exemplu, pentru toate produsele de lux. Pentru ca la ei taxa pe valoare adugata este de numai cinci procente pentru alimente.

Adrian Vasilescu (BNR): "Mai urmeaza tensiuni financiare, din cauza noului val de criza"... Mugur Isarescu: "Ne prabusim impreuna cu economia europeana"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x