Antena Căutare

Romanii din strainatate ies din criza: 700 mil. euro trimisi acasa in iulie

Desi deficitul contului curent al balantei de plati s-a adancit in primele sapte luni cu 38,5% fata de perioada similara din 2009, comparativ cu finalul semes­tru­lui I dezechilibrul extern si-a temperat puternic avansul. Totodata, balanta trans­fe­rurilor curente si-a schimbat semnificativ dinamica in iulie, intrarile de fonduri euro­pene si remiterile fiind de 712 milioane de euro, de aproape doua ori mai mult decat in aceeasi luna din 2009.

Deficitul contului curent al balantei de plati s-a plasat in primele sapte luni la 3,79 miliarde de euro, in crestere cu 38,5% fata de perioada similara a anu­lui trecut. Com­pa­rativ cu datele anun­tate de Banca Na­tionala la finalul semestrului I, deze­chili­brul extern si-a temperat pu­ternic avansul, in conditiile in care cresterea de la sfarsitul lunii iunie a fost de 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Dinamica transferurilor s-a schimbat

Potrivit datelor publicate de BNR, pe ansamblul primelor sapte luni majo­ra­rea deficitului a fost cauzata in special de reducerea balantei transferurilor cu­rente, care masoara intrarile de fonduri euro­pe­ne si banii trimisi de muncitorii romani de peste hotare. Soldul balantei trans­fe­ru­rilor curente a scazut de la 2,27 mld. euro, in ianuarie-iulie anul trecut, la 1,544 mld. euro in perioada similara din 2010.

Tot articolul, in Financiarul

Proiectul “Piata Obor”, 100% ilegal... Compania Petrom majoreaza preturile la combustibili...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x