Antena Căutare

Romanii imprumutati cer bancilor sa aplice le fie reduse dobanzile

Romanii imprumutati la banci se intorc impotriva acestora. Oamenii cer aplicarea legii care le reduce dobanzile, bancile se eschiveaza si trag de timp. Avocatii spun ca intr-un proces, datornicii au toate sansele sa castige si sa plateasca rate mult mai mici.

In trecut, bancile le-au furat ochii romanilor cu marje foarte mici, de maximum 2%. Si ar trebui, de acum, sa incaseze dobanzi de pana la 3%, fata de 10 sau 11% cat sunt in prezent. Se pare ca tocmai asta vor sa evite.

Finantistii au chemat oamenii la ghiseu in perioada 13 - 19 septembrie sa semneze actele aditionale, desi legea spune ca au doua saptamani la dispozitie sa le citeasca.

"Nu este obligatorie semnarea actelor aditionale in forma pe care o vrea banca. Oamenii au dreptul la negociere. Daca nu se ajunge la un consens, contractele nu se pot modifica", a declarat Gheorghe Piperea, avocat.

Concret, dobanda trebuie formata din indicele robor, euribor sau libor plus o marja a bancii. In acest fel, datornicii vor sti cand si de ce le creste sau scade rata.





Romanii in razboi cu bancile: sfaturi pentru a nu fi pacalit de banca!... ING: “Sansele ca Guvernul sa cada pana la finele anului cresc treptat”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x