Românii vor primi plicuri de la ANAF! Ce trebuie să faci dacă te afli în această situație

Românii cu datorii la ANAF vor primi în următoarele două luni decizii de impunere pentru taxele restante din ultimii cinci ani. Aşa că s-ar putea ca în curând cei care au restanţe de care nici măcar nu ştiu să primească plicuri acasă.

Românii cu datorii la ANAF vor primi în următoarele două luni decizii de impunere pentru taxele restante din ultimii cinci ani. Aşa că s-ar putea ca în curând cei care au restanţe de care nici măcar nu ştiu să primească plicuri acasă.

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a anunțat că Fiscul va centraliza situația datoriilor acumulate de populație în ultimii ani, urmând ca toți cei vizați să primească decizii de impunere acasă.

Teodorovici a precizat că situația datoriilor va fi centralizată până în octombrie, iar deciziile de impunere vor fi trimise până la data de 15 noiembrie.

Ministrul mai spune că vor exista și stimulente pentru plata acestor datorii, de minimum 10% pentru cei care plătesc până la finalul lunii decembrie.

Iar termenul limită va fi martie 2019. Ministrul Finanţelor recunoaşte că ANAF nu şi-a făcut treaba în ultimii ani şi sunt multe cazuri în care contribuabilii nici nu ştiu de anumite taxe pe care trebuiau să le plătească.

Aşa că s-ar putea ca în perioada următoare mulţi dintre români să facă drumuri la ANAF pentru a afla de unde au de plată anumite taxe.

Ultimele știri