Antena Căutare

Romii din Franta castiga, in medie, 561 de euro pe luna!

Romii romani care lucreaza in Franta castiga de opt ori mai mult decat ar fi castigat in Romania, desi venitul lor reprezinta mai putin de jumatate din salariul minim din tara-gazda, si trimit peste 40 la suta din acest venit in tara de origine, potrivit unui studiu dat publicitatii joi.

Romii din Franta castiga, in medie, 561 de euro pe luna!
| Intact Images

Studiul "Aritmetica migrarii romilor in Franta - jumatate din salariul minim de acolo, castiguri de opt ori mai mari decat aici" a fost realizat de Centrul Roman de Politici Europene (CRPE) pe un esantion de 500 de cetateni romani de etnie roma care au emigrat in Franta. Unul dintre cele mai importante rezultate ale cercetarii arata ca majoritatea lor (93 la suta) avea in Romania un venit lunar de maxim 70 de euro, in timp ce venitul mediu pe care il obtine in prezent in Franta este de 561 de euro. Totodata, fiecare persoana din esantionul studiat trimite in Romania, in medie, 235 de euro pe luna.

Cum numarul romilor din Franta, estimat de societatea civila si acceptat de oficialii francezi, este de aproximativ 15.000, dintre care majoritatea sunt romani, estimarile ar arata ca romii romani emigrati in Franta ajung sa trimita lunar in Romania 3,5 milioane de euro. Pe baza aceluiasi considerent, intr-un an, in tara, ajung 42,3 milioane de euro de la migrantii romi din Franta. Acesti bani sunt destinati in principal intretinerii familiei, educatiei copiilor/ fratilor, imbunatatirii conditiilor de locuit si, intr-un procent mai mic, economisirii, arata rezultatele studiului.

Mai multe detalii, in Income Magazine

foto: Intact Images

Absorbtia fondurilor europene aproape ca s-a triplat. De la 3,7% la 9,7%!... Proiectele pe bani europeni trebuie terminate pana in 2015...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x