Antena Căutare

Romtelecom anunta a doua achizitie in mai putin de o luna

Operatorul controlat de OTE a cumparat activele si contractele incheiate cu beneficiarii serviciului de televiziune AKTA Satelit.

Digital Cable Systems (DCS), unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de teleco­municatii, a vandut companiei Romtelecom activele si con­tractele incheiate cu beneficiarii servi­ciului de televiziune AKTA Satelit, valoarea tranzactiei urmand sa fie stabilita in functie de numarul de clienti efectiv preluati. Romtelecom anunta astfel a doua tranzactie in mai putin de o luna.

La inceputul lunii martie, Romte­lecom semna cu DTH Television Group contractul pentru preluarea activelor si a bazei de clienti Boom TV, iar oficialii operatorului mentionau ca plata in cadrul tranzactiei se va face in functie de numarul de clienti efectiv preluati.

Potrivit planului de reorganizare, „pretul minim de adjudecare a bu­nurilor din patrimoniul societatii nu va putea fi mai mic decat valoarea de evaluare de 7,32 mil. euro, plus TVA (9,076 mil. euro), in conditiile in care cumparatorul preia un numar de 95.000 de abonati". Potrivit reprezentantilor celor doua companii, AKTA, divizia orien­tata catre consumatorii individuali a DCS, are sub 80.000 de abonati la servicii de televiziune prin satelit.

Potrivit calculelor „Fin.ro", pastrand proportia pentru numarul de clienti ai AKTA Satelit, Romtelecom ar putea plati aproximativ 7 milioane de euro cu tot cu TVA. Si aici insa, ca si in cazul Boom TV, „pretul total al tranzactiei se va stabili in functie de numarul de clienti efectiv preluati", potrivit oficialilor celor doua companii. Pretul va fi stabilit in cateva luni, dupa ce se va sti exact numarul abonatilor AKTA care vor incheia un contract cu Romtelecom.

In prima instanta insa, companiile asteapta avizul Consiliului Concurentei dupa care poate incepe preluarea clientilor. Potrivit unor surse de la Autoritatea de concurenta, din momentul in care notificarea devine completa (toate documentele sunt la dosar) dureaza cel mult 45 de zile pentru ca operatorii sa primeasca un raspuns. Pana la inchiderea editiei, dosarul Romtelecom-DCS nu ajunsese la Consi­liul Concurentei.

Negocierile au inceput la finalul anului trecut

Negocierile pentru vanzarea active­lor si abonatilor AKTA la serviciile de televiziune prin satelit au inceput la finalul anului trecut, potrivit reprezen­tantilor Romtelecom.

Potrivit specialis­tilor, aceasta tranzactie ar putea fi prima dintr-un sir de astfel de miscari. Nu cu Romtelecom, mai spun reprezentantii operatorului controlat de OTE, care men­tioneaza ca in acest moment nu exista alte tratative pentru o alta pre­luare.

Tot articolul, in Financiarul

Prime generoase la Turceni si Rovinari, dupa concedieri masive... Proces: Antena 1 solicita RCS&RDS daune in valoare de 60 mil. €...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x