Antena Căutare

Rusia opreste exporturile de produse petroliere in luna mai

Rusia se confrunta cu cea mai grava penurie de combustibil din ultimii ani, motiv pentru care autoritatile au decis sa opreasca exporturile de combustibil in luna mai si sa aprovizioneze numai piata interna. Anuntul a fost facut de ministrul adjunct al Energiei, Serghei Kudriacov, citat de AFP.

"In luna mai, companiile nu vor mai exporta si va fi aprovizionata numai piata interna", a declarat Kudriacov. Decizia a fost luata ca urmare a lipsei de combustibil din mai multe regiuni din Rusia.

In ultimele luni, pretul petrolului si al produselor din petrol a crescut considerabil pe pietele externe din cauza situatiei tensionate din Orientul Mijlociu. In acest context, oficialii rusi au mentinut pretul petrolului la un nivel redus, exporturile inregistrand o crestere importanta, mai mare decat cea pe care ar fi putut sa o suporte companiile petroliere, a aratat Sergei Vakhrameiev, analist la firma de brokeraj Metropol.

Potrivit publicatiei Kommersant, benzinariile independente din regiunea Altai (sudul Siberiei) au fost inchise saptamana trecuta din lipsa de combustibil. Statiile care mai dispun de carburanti au crescut preturile cu 20%.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Record! Romania a construit 30 de metri de autostrada pe zi in 2010... Bancile nu reusesc sa relanseze creditarea: a scazut cu 5,4 miliarde de lei, in termeni nominali...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x