Antena Căutare

S-au scumpit alimentele! Pretul unei paini, mai mare cu cel putin 15 bani

Pensionarii si nu numai ei se uita ingroziti la preturile din magazine. De marti s-au scumpit din nou unele alimente. Producatorii din industria alimentara se tem ca majorarea preturilor pe fondul unei scaderi a puterii de cumparare ii va determina pe comercianti sa mai salte preturile pentru a-si acoperi gaurile.


"Preturile o sa fie mai mari decat anul trecut pentru ca pretul furajelor este dublu fata de iarna trecuta. Daca mieii nu sunt identificati, nu sunt crotaliati, acei miei nu putem sa-i sacrificam. Riscam sa fim amendati si marfa sa ni se confiste", a declarat Marcel Andrei - presedintele sindicatului National al Crescatorilor de Ovine.

Preturile la unele alimente au crescut deja. Totusi presedintele patronatului din industria uleiului, Viorel Zichil, spune ca pretul uleiului ar putea creste cu doar 3 sau 4 procente.

"Nu va fi aceasta scumpire, nu are de unde sa provina. Singurul lucru care ar putea influenta ar fi din cauza pretului la transport, la benzina poate sa aduca un 3-4%, dar nici pe departe 30%. Nu exista acest lucru", a declarat Viorel Zichil.

Oamenii spun ca nu pot renunta la alimentele de baza. Unii vor face mai putine cumparaturi din cauza scumpirilor.

"Marfurile mai scumpe vor intra mai scumpe din mers. Pana se epuizeaza stocul mergem cu preturile vechi", a declarat Istvan Erno, administrator magazin.

Pretul painii va creste cu cel putin 15 bani. Scumpiri usturatoare se anunta si la lapte. Cateva zile insa, alimentele vor mai putea fi cumparate la preturile vechi.

La Targu-Jiu oamenii s-au grabit sa cumpere in aceste zile mai multe alimente la preturi scazute.

"De azi de dimineata oamenii au luat cu asalt magazinele pentru ca au inteles ca se scumpesc alimentele de baza - zaharul, uleiul. Chiar am facut suplimentari de marfa", a spus Ramona Popescu, responsabil magazin.

Oamenii spun ca vor renunta sa isi mai cumpere haine pentru a avea bani de mancare.

Sursa: Antena3

Restantele romanilor la banci s-au marit de cinci ori, in ultimii doi ani... SPECIAL! Afaceri ratate cu istoria: hoteluri de glorie din Bucurestiul vechi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x