Antena Căutare

S&P a confirmat ratingul Romaniei la BB+, cu perspectiva stabila

Agentia de evaluare financiara Standard&Poor's (S&P) a confirmat ratingurile de credit ale Romaniei la "BB+/B" pentru moneda straina si "BBB-/A-3" pentru moneda locala, cu perspectiva stabila.

Potrivit agentiei, economia romaneasca are in continuare un potential substantial de crestere, dar acesta este contrabalansat de prosperitatea este "relativ scazuta" si de nivelurile ridicate ale datoriei externe.

De asemenea, S&P a confirmat ratingul de transfer si convertibilitate la "BBB+" si ratingul de recuperare a datoriilor in valuta la "3".

Agentia anticipeaza ca economia romaneasca va inregistra o crestere slaba in acest an si se va consolida treptat incepand din 2012.

S&P ar putea creste ratingul Romaniei daca guvernul va continua adoptarea reformelor structurale, construind o reputatie de prudenta fiscala sustinuta si mentinand stabilitatea sectorului financiar.

Sursa: Financiarul

Statul agreeaza fuziunea Romtelecom cu Cosmote. MCSI isi propune sa listeze compania in 12 luni... Sistem simplificat de contabilitate pentru afacerile de pana in 35.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x