Antena Căutare

Să cumperi o locuință sau să stai cu chirie?

Pentru a putea achiziționa un apartament sau o casă trebuie să aveți minim 20% din prețul apartamentului...pentru a obține un credit de la o instituție financiară, trebuie să vă aflați...

Aceasta este întrebarea care stă pe buzele tuturor. Important este să luați în calcul avantajele și dezavantajele fiecărei opțiuni înainte de a lua o decizie.

Pentru a putea achiziționa un apartament sau o casă trebuie să aveți minim 20% din prețul apartamentului, acest lucru este valabil în cazul în care apelați la un credit ipotecar sau prin programele speciale. Pe lângă acest lucru trebuie să luați în calcul și eventualele cheltuieli pentru toate documentele necesare, dar și pentru comisionul agentului imobiliar, dacă optați să lucrați cu unul.

Un alt aspect foarte important este că, pentru a obține un credit, indiferent de natura lui, de la o instituție financiară, trebuie să vă aflați într-o situație sigură din punct de vedere financiar, dar și a siguranței locului de muncă.

Închirierea unei locuințe presupune costuri mai mici, având în vedere că pentru a vă muta nu aveți nevoie de o sumă atât de mare, precum cea pentru cumpărarea unui apartament sau case. Singurele costuri suplimentare pe care trebuie să le plătiți sunt cele care reprezintă garanția și avansul. De obicei, acestea reprezintă valoarea chiriei pentru o lună.

Haideți să vedem împreună care sunt câteva dintre avantajele de a cumpăra o locuință.

  • Este o investiție foarte bună - indiferent dacă alegi să locuiești în ea sau să o vinzi
  • Posibilitate de personalizare - Având propria locuință îți permiți să o decorezi după bunul tău plac și să o aranjezi în așa fel încât să te simți cu adevărat acasă.
  • Oferte variate - În momentul de față se construiesc tot mai multe ansambluri rezidențiale și astfel ai de unde alege locuința mult visată.
  • Confortul psihologic - Deținerea unei locuințe reprezintă pentru foarte mulți un confort psihic.

Avantajele de a sta cu chirie

  • Mai multă mobilitate - Dacă îți schimbi job-ul sau pur și simplu nu îți mai place zona, poți începe căutările pentru o noua locuință pe care să o închiriezi. HomeZZ.ro este platforma care îți vine în ajutor cu sute de anunțuri cu apartamente de închiriat.
  • Faptul că nu se blochează capitalul tău îți dă posibilitatea de a investi sau de al utiliza în alte scopuri
  • Siguranța cheltuielilor - de foarte puține ori intervin schimbări la nivel financiar atunci când stai cu chirie. Toate cheltuielile ce țin de taxe și impozite sau chiar și acele situații neprevăzute sunt achitate de către proprietar.

Dezavantajele de a sta în chirie

  • Nu poți aduce foarte multe modificări locuinței fără acordul proprietarului.
  • Lipsa confortului psihologic - așa cum am menționat la avantajele de a deține o casă confortul psihologic reprezintă pentru multi, un mare avantaj, însă dacă stai cu chirie lucrurile se schimbă.
  • Lipsa siguranței - se poate întâmpla ca proprietarul să vrea să vândă imobilul sau pur și simplu să se mute el înapoi și astfel, tu vei fi nevoit să reîncepi căutările.

Dezavantajele de a deține un apartament

  • Cheltuieli - Dacă ai o locuință va trebui să plătești taxe și impozite, să acoperi toate cheltuielile neprevăzute, precum o țeavă spartă, o baterie defectă și lista poate continua
  • Rate la bancă - Cele mai multe persoane apelează la credite bancare și astfel vor plăti aproape jumătate din viață ratele pentru casă.

Acestea sunt doar câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le studiezi foarte bine înainte de a lua o decizie, așadar, fie că îți dorești să devi proprietar, fie chiriaș, pe HomeZZ.ro găsești atât locuințe de vânzare, cât și de închiriat. Garsoniere, apartamente sau case, în București, Brașov, Iași sau alte județe din țară.

Analiştii CFA estimează o rată a inflaţiei de peste 4% în următoarele 12 luni... Cum să crești valoarea casei tale înainte de a o vinde...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x