Antena Căutare

Saab si Eurofighter depun oferte imbunatatite in... Parlament

Competitia pentru furnizarea avioanelor multirol care parea sa fie transata la sfarsitul lunii martie in favoarea americanilor a intrat intr-o noua faza. Sur se parlamentare sustin ca atat suedezii de la Saab, cat si reprezentantii gru pu lui european Eurofighter sunt pregatiti sa puna la dis po­zitia Parlamentului noi oferte.

In acest fel, Legislativul ar vota in cunostinta de cauza atunci cand va opta pentru avionul de lupta care va intra in dotarea Fortelor Aeriene Romane.

Decizia celor doua companii vine ca o reactie la anuntul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii care a recomandat la sfarsitul lunii trecute, Parlamentului sa aprobe cererea ministerului de a lua 24 de aparate de lupta F16 Block 25 aflate in uz.

Imediat dupa anuntul CSAT, cei doi competitori au acuzat lipsa de transparenta a autoritatilor romane, aratand ca nu au fost consultati inainte de luarea deciziei.

Tot in semn de protest, atat Saab, cat si Eurofighter au renuntat sa aduca cate doua avioane la expozitia militara Black Sea De­fence&Aerospace, care a debutat ieri la Bu­curesti.

In aceste conditii, singurele avioane de lupta multirol prezente la expozitie sunt doua F16 aduse sambata trecuta de la baza militara aeriana de la Aviano si care nu fac parte din lotul de 24 de aparate care ar trebui sa fie livrate Romaniei. Cum competitia nu a mai adus avioane la Bucuresti, americanii au renuntat la zborurile demonstrative, cele doua aparate urmand sa ramana stationate pana la incheierea evenimentului.

In cursul zilei de ieri, standul unde stationeaza cele doua F16 a fost vizitat de ambasadorul american la Bucuresti, Mark Gitenstein, care s-a urcat la bordul unuia dintre aparate.

Tot articolul, in Financiarul

Noi probleme pentru Toyota: Vanzarea modelului Lexus GX460, suspendata de presa... Benzina, din ce in ce mai scumpa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x