Antena Căutare

Samsung si LG, amendate pentru impunerea preturilor la electronice si electrocasnice

Gigantii Samsung si LG au fost amendati cu aproximativ 39 de milioane de dolari, de catre autoritatile coreene pentru fixarea preturilor la electronice si electrocasnice.

Potrivit AFP, reprezentanti ai celor doua companii au discutat, in secret, in 2008 si 2009 pentru stabilirea preturilor la ecrane subtiri de televizor, laptopuri si masini de spalat.

In luna decembrie a anului trecut, Samsung Electronics, Sharp si alti cinci producatori de ecrane LCD pentru televizoare, monitoare si notebook-uri au acceptat plata a 539 milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii in Statele Unite in care erau acuzati de fixarea preturilor, conform Reuters.

Potrivit documentelor depuse la un tribunal din San Francisco, Samsung va plati o amenda de 240 milioane de dolari, Sharp 115,5 milioane de dolari, iar Chimei Innolux din Taiwan 110 milioane de dolari.

Celelalte companii amendate sunt Hitachi Dispalys cu circa 40 de milioane de dolari, HannStar Dispaly cu 25,6 milioane de dolari, Chunghwa Picture Tubes cu 5,3 milioane dolari si Epson Imaging Devices cu 2,85 milioane dolari.

Alte companii care vor fi nevoite sa incheie astfel de acorduri sunt AU Optronics din Taiwan, unul dintre cei mai mari producatori de ecrane LCD, LG Display si Toshiba.

Tot in decembrie 2011 a mai fost incheiat un acord, de catre opt companii, intre care Samsung si Sharp, privind plata a 388 de milioane de dolari pentru stingerea unui litigiu cu cumparatorii directi de ecrane LCD.

Sursa: Jurnalul National

Foto: fishmancorp.com

RBS anunta suprimarea a altor 3.500 de locuri de munca... Daniel Florea a demisionat din postul de vicepresedinte al AVAS...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x