Antena Căutare

Samsung va construi doua parcuri solare gigantice in Romania

Samsung vrea sa construiasca in Romania doua parcuri solare pentru productia de electricitate in centrale fotovoltaice si analizeaza posibilitatea de a investi in judetul Giurgiu, a declarat miercuri Park Robyug, ambasador pentru energie si resurse in Ministerul coreean pentru Afaceri Externe si Comert.

Cele doua proiecte ar insuma o capacitate instalata de 45 MW. Grupul a derulat proiecte similare in Bulgaria, nu si in Romania. Capacitatea totala este uriasa: pentru a va face o idee, cel mai mare parc fotovoltaic din Romania, inaugurat recent in Maramures, are o putere instalata de 3,2 MW iar cele 15.500 de panouri acopera 8 hectare de teren.

Samsung este cel mai mare grup din Coreea de Sud, avand afaceri de la electronice pana la productia de nave oceanice sau servicii financiare. Grupul este cel mai mare producator de telefoane din lume, ocupa primul loc la televizoare si produce de la masini de spalat si frigidere pana la echipamente pentru sectorul energiei regenerabile, precum panouri solare. De asemenea, este activ si in domeniul dezvoltarii de parcuri eoliene si solare.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

ANPC: Romanul este analfabet financiar, nu prost... Euro, la cel mai ridicat nivel din ultimele 11 saptamani. Vezi cursul BNR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x