Live acumObservator Sport
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Veste excelentă pentru românii care au credite în lei la bănci. Rate mai mici în lunile următoare

Românii care au credite în lei la bănci au învins! Sunt şanse mari ca ratele plătite de ei să scadă în lunile următoare, după ce Banca Naţională a redus dobânda cheie, pentru a doua oară de la începerea crizei sanitare.

BNR a redus pentru a doua oară dobânda cheie

Prima reducere a dobânzii cheie a avut loc la sfârștitul lui martie, atunci când dobânda cheie a fost scăzută de la 2,25 la sută la 2%. Începând cu 2 iunie 2020, dobânda va ajunge la 1,75%.

„Economia globală și perspectiva acesteia au fost puternic afectate de impactul advers major și de incertitudinile fără precedent generate de pandemia de coronavirus, împreună cu măsurile restrictive aplicate de autorități în scopul limitării extinderii ei. În vederea amortizării lor, numeroase bănci centrale din economiile avansate și cele emergente, incluzând BCE și băncile centrale din regiune, au luat măsuri de relaxare a conduitei politicii monetare și de ameliorare a condițiilor financiare, ce au inclus reduceri ale ratelor dobânzilor de politică monetară, cumpărări de active financiare și furnizare de lichiditate prin operațiuni reversibile, chiar și pe termen lung”, spune comunicatul transmis de BNR.

Recomandari